Vackra vitblommande trädgårdsväxter

I en prydnadsträdgård med mycket färg är neutralt vitt alltid lämpligt. Genom att kombinera vitt med andra färger kan du uppnå vackra effekter. Nedan finns ett antal vitblommande växter som är en tillgång för alla trädgårdar.

10 gånger våra favoritväxter för vitblommande trädgårdsväxter
Preferenserna skiljer sig naturligtvis åt, men trots detta har vi listat våra 10 favoritväxter för vitblommande trädgårdsväxter. Det finns många olika sorter för varje växtart, så vi rekommenderar att du läser vidare om de specifika typerna av trädgårdsväxter med vita blommor nedan. Är du övertygad?

Vita liljor

Vita liljor har i århundraden varit en symbol för kvinnlighet, skönhet och renhet. Liljans doft är en av de mest populära. Liljan är en vacker snittblomma som beter sig som en perenn i trädgården. Du kan njuta av den här växtens skönhet i flera år.

Höjd: högst 1 meter
När man sår liljor: Lökarna kan planteras i marken efter augusti (15-20 centimeter).
Blomningstid: maj till augusti
Latinskt namn: lilium
Typ av växt: lökväxt
Liljans lök håller inte länge ovan jord. På vintern bör du täcka jorden med ett lager humus. Lölen kan också övervintras i en kruka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Idegranshäck eller Thuja Smaragd

Taxus, eller idegran, är vintergröna buskar och träd med variation från låga marktäckare till höga och smala pelare. Idegran har…

Lila blommande växter, det här är de 10 vackraste lila blommorna för trädgården.

Lila blommande växter finns i olika nyanser. Nedan har vi sökt från rosa/lila till blå/lila. Den varma färgen gör det…