Lila blommande växter, det här är de 10 vackraste lila blommorna för trädgården.

Lila blommande växter finns i olika nyanser. Nedan har vi sökt från rosa/lila till blå/lila. Den varma färgen gör det lätt att kombinera, och många av växterna nedan är också lätta att plantera utan att växa över. Våra 10 bästa lila blommande växter!

10 gånger våra favoritblommande lila växter
Preferenserna skiljer sig naturligtvis åt, men trots detta har vi listat våra 10 favoritblommande lila växter för dig. Det finns många olika sorter för varje växtart, så vi rekommenderar definitivt att du fortsätter att läsa nedan om de specifika typerna av lila blommande växter. Är du övertygad på en gång? Klicka på knappen, fotot eller texten så kommer du direkt till den aktuella webbutiken där du kan beställa växten.

Blå kudde

Blue cushion blommar rikligt i en lavendelblå/lila färg. Växten kommer från bergen och är därför mycket lämplig för en klippträdgård. Om den planteras i grupper är den en utmärkt marktäckare som kombineras väl med andra växter och så småningom får den kuddeform som den fått sitt namn från.

Höjd: 15 centimeter
När ska man så: hösten
Blomningstid: Vår
Latinskt namn: Aubrita
Typ av växt: marktäckare
Blå kudde gillar något fuktig jord men kan i allmänhet tolerera en torr plats också.

Bellflower

Klockblomman har sitt ursprung i norra Japan. Där växer de på ängar nära bergen. Blommorna är formade som klockor och blommar relativt sent på sommaren. Dessa lila blommande växter kommer också upp sent på våren eftersom det är kallt länge i norra Japan. Färgen varierar från mörkblått till djupt lila.

Höjd: 40 centimeter
När ska man så klockblommor: våren
Blomningstid: juni till augusti
Latinskt namn: Campanula Addenda
Typ av växt: flerårig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Idegranshäck eller Thuja Smaragd

Taxus, eller idegran, är vintergröna buskar och träd med variation från låga marktäckare till höga och smala pelare. Idegran har…

Vackra vitblommande trädgårdsväxter

I en prydnadsträdgård med mycket färg är neutralt vitt alltid lämpligt. Genom att kombinera vitt med andra färger kan du…